L’ADF Pla de Bages rep un ajut de la Generalitat per millorar un dipòsit per l’extinció d’incendis forestals

Aquest dipòsit està situat a Manresa, al camí vell de Rajadell, en un punt estratègic, molt a prop de la massa boscosa de Collbaix i a la part sud de Rajadell els boscos del Suanya per tal d’assegurar l’emmagatzematge d’aigua i facilitar la càrrega d’aigua tant als mitjans terrestres com aeris en cas d’incendi forestal.

Aquesta actuació ha estat possible gràcies a l’ajut del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per un import de 7.624,82 € (3.278,67 € FEADER) i s’emmarca dins els ajuts a la gestió forestal sostenible 2021 que convoca anualment aquest Departament.

Les obres, que es van realitzar durant el mes de juliol, per tal de millorar les característiques tècniques, van consistir en la col·locació d’un tub des de la bassa fins a un punt idoni per carregar vehicles amb un hidrant de columna seca.

També s’ha pintat arlequinat blanc-i-vermell la part superior de la bassa i s’han col·locat plaques informatives indicant l’hidrant en els encreuaments del camí mostrant la distància.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.