Skip to content

Gràcies a la repercussió que pot tenir aquest projecte a nivell social i amb els beneficis que en podem extreure pels nostres boscos, principalment en la prevenció d’incendis forestals, l’ADF Pla de Bages compta amb la col·laboració de la resta ADF de la Comarca del Bages i del Moianès a través de la seva Federació

També voldríem comptar amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, centres docents, Consell Comarcal, Bombers, Bombers GRAF, Agents Rurals, Ass. Propietaris forestals, ramaders que practiques la silvicultura al mateix lloc, entitats ecologistes, associacions relacionades amb el medi ambient, ACA, universitats i centres de recerca agroforestal. 

Per altre cantó, el lloc on realitzarem aquesta prova pilot pertany a la finca de Casasaies seu del projecte Irehom (Institut de Recerca holística de Montserrat). És una associació sense ànim de lucre que des de fa més de deu anys, està realitzant accions directes relacionades amb els boscos, la seva gestió i la protecció del medi natural amb la prevenció dels incendis forestals a través del Pla Estratègic elaborat i a través del Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal de la finca. 

L’estudi que proposem comprèn tota la Vall d’Artigues, d’unes 550hc. Degut a que aquesta conca hidrològica ha patit diferents avingudes al llarg dels anys i el que proposem és una de les solucions, volem contactar amb l’Agència Catalana de l’Aigua, ACA, perquè es pugui finançar i seguir fent les intervencions necessàries per l’implementació de les micro-rescloses a tota la vall i resoldre el problema descrit. 

La nostra ADF va crear un grup anomenat UEM (Unitat d’Eines Manuals) que s’han format des de diferents àmbits com cursos de motoserres amb l’escola agrària de Manresa, fent pràctiques directament amb Graf en cremes prescrites a la comarca i també en diferents municipis de l’Agrupació. 

Aquest grup, juntament amb altres voluntaris de la nostra Agrupació i Federació, seran el gruix necessari per poder realitzar els treballs ja que són majoritàriament de forma manual i requeriran de moltes mans per fer-los. 

Aquest projecte i prova pilot, és un clar exemple concret de formació del voluntariat en la creació de micro-llacunatges en aquestes rieres temporals que hi ha per tot el territori català i que no necessiten massa més expertesa que participar i aprendre a fer-les. 

Designed using Hoot Business. Powered by WordPress.